Crna hronika
0

Vasić: Nestali dječak je sam otišao, nije u pitanju otmica

FENA
Policija RS-a ne sumnja u tvrdnju da je četvorogodišnji dječak Ratko Makarić sam odlutao 16. jula u selu Josipovići u Potkozarju, te smatra da ne stoje spekulacije oko njegove otmice, jer bi otmičar već tražio neki kontatkt, izjavio je danas načelnik Uprave krimpolicije MUP-a RS-a Gojko Vasić.

Vasić je na pres-konferenciji naglasio da policija čini sve što može kako bi se dječak pronašao, te je napomenuo da je pored pripadnika MUP-a RS-a, angažirana i vojska, građani, te od prije dva dana i Gorska služba spasavanja s tri psa tragača iz Hrvatske.

On nije isključio mogućnost da se "dječak priklonio ili otišao kod nekoga ko je u nekoj vrsti informativne blokade i nije obaviješten da je u toku potraga za njim".

MUP-a RS-a je vršio i određene operativne provjere, poligrafisao određene osobe, te nisu isključene sve mogućnosti kada je u pitanju potraga za dječakom.

Vasić je najkasnije do sutra najavio i više detalja povodom ubistva Duška Savanovića (47) iz sela Donja Dragotinja kod Prijedora na koga su ispaljena dva hitca iz vatrenog oružja na pragu kuće, dok je njegov sin G.S. (17) ranjen.

On je potvrdio da postoji osumnjičeni, tragovi i da je pronađeno oružje koje je u postupku vještačenja, nakon čega će se reći više detalja.

Povodom jutrošnjeg hapšenja Borisa Govedarice (26) na Palama zbog sumnje da je umiješan u ubistvo Mladena Ćehe i Marijane Kovačević, Vasić je kazao da se vode široke aktivnosti istrage na ovim prostorima i inostranstvu kako bi se došlo do izvršioca, ali nije želio da precizira detalje.

Izvršilac je profesionalac, jer su se nastojali uništiti tragovi ovog dvostrukog ubistva koje se dogodilo 18. jula na putu Osmice na Palama.