Istraga u toku
124

Vandalizam u Neumu: Polomljeni kameni križevi kod crkve Sv. Ante

G. Š.
U Neumu su vandali večeras polomili križeve na ulazu u dvorište crkve Sv. Ante, što je unijelo nemir među stanovništvo jedinog bh. grada na moru, a policijske službenike i istražne organe diglo na noge, kako bi otkrili počinioce, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je kazano iz Policijske stanice Neum vandalizam je policiji prijavljen u 17:30 sati, te su odmah policijski službenici izašli na mjesto događaja, i poduzeli sve zakonom previđene radnje.

"Policijski službenici su uradili uviđaj i poduzimaju se sve zakonom previđene mjere i radnje kako bi se slučaj rasvijetlio", kazano je za Klix.ba iz PS Neum.

Kako nam je pojašnjeno radi se najstarijoj neumskoj crkvi koja se nalazi na samom izlazu iz grada, a prema prvim informacijama su oštećeni kameni križevi postavljeni na ulaz u crkveno dvorište.

Ovaj događaj je uznemirio stanovnike Neum, a pojedini tvrde kako ovakav događaj u tom turističkom bh. biseru ne pamte, te kako očekuju da se što prije rasvijetli.

Iz policije tvrde da su poduzete sve mjere i radnje kako bi se počinioci otkrili i priveli pred lice prave, a više detalja ¸bit će poznato nakon što se provedu sve zakonom previđene radnje i utvrde okolnosti koje su prethodile ovom vandalskom činu.