Crna hronika
11

Vandalizam na Mostu spasa, spomeniku otpora grada Sarajeva

Klix.ba
Ružne i tužne slike zabilježene su na Mostu spasa, mostu koji je u proteklom ratu predstavljao simbol otpora i života, kako naselja Sokolović-Kolonija i Butmir, a tako i cijelog Sarajeva.
Nepoznata osoba ili više njih 4. maja 2014. godine razbili su spomenik Četvrte viteške brigade, pa čak i zapalili zastave BiH, Armije BiH i Četvrte viteške brigade.

"Nakon poziva nekolicine građana u ranim jutarnjim satima jednostavno nismo vjerovali da se ovdje nešto takvo moglo dogoditi i da su paljene čak i zastave BiH, međutim izlaskom na mjesto događaja ostali smo poprilično zatečeni onim što smo vidjeli", kazao je Salem Bilalović, predsjednik Udruženja Gorske službe spašavanja i Streljačkog kluba Ilidža.

Načelnik Općine Ilidža prof. dr. Senaid Memić najoštrije osuđuje ovaj vandalski čin i i izražava nadu da će počinioci ovog gnusnog djela biti privedeni licu pravde.

"Policija je obavila uviđaj, a mi se iskreno nadamo da će počinioci biti otkriveni i kažnjeni", poručio je Memić, navodi se u saopćenju za javnost Općine Ilidža.