Tomislavgrad
0

FOTO / Vandali polupali deset prozora na zgradi općine

SRNA
Foto: Tomislavgrad.gov.ba
Foto: Tomislavgrad.gov.ba
Zgrada općinske administracije u Tomislavgradu ponovo je bila meta nepoznatog vandala koji je polupao desetak prozora u prizemlju zgrade, u kojem se nalaze prostorije imovinsko-pravne službe, katastra i šalter-sale, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Livanjskog kantona.

Portparol Uprave policije MUP-a Ivica Vrdoljak rekao je Srni da se vandalski čin desio u noći sa nedjelje na ponedjeljak, te da su službenici općine prilikom dolaska na posao primijetili polupane prozore na zgradi i slučaj odmah prijavili policiji.

Vrdoljak je potvrdio da je policija odmah izašla na lice mjesta, te da su videokamere snimile muškarca koji je oko dva sata iza ponoći čekićem razbijao prozore, što bi trebalo da olakša posao u otkrivanju njegovog identiteta.

Načelnik općine Tomislavgrad Ivan Vukadin osudio je ovaj vandalski čin i izrazio nadu da će policija operativnim radom i uz pomoć snimaka nadzornih kamera otkriti počinioca ovog krivičnog djela.

Ovo je drugi slučaj vandalizma na novoj zgradi Općine u Tomislavgradu. Sjedište općinske administracije bilo je meta nepoznatog vandala i prije godinu dana kada su na fasadi zgrade ispisani grafiti neprimjerenog sadržaja.