Crna hronika
0

Uzrok talačke krize u Bijeljini neriješeni porodični odnosi

FENA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Policija u Bijeljini preduzet će sve zakonom predviđene mjere i radnje protiv Petra Đokića (1962.) iz tog grada, koji je jučer izazvao talačku situaciju u svojoj porodičnoj kući.

Iz Centra javne bezbjednosti Bijeljina danas je, uz navođenje inicijala, potvrđeno da je Đokić sinoć, nakon pregovora koji su trajali od 13 do 21:30 sati izašao iz svoje porodične kuće i intervencijom policije lišen slobode na siguran način.

Odmah je prebačen u Medicinski centar Bijeljina radi, kako se dodaje, zbrinjavanja i pružanja medicinske pomoći.

Naime, policijskoj stanici Bijeljina jučer se u 11:55 sati putem telefona obratio M.I., koji je prijavio Đokića da u svojoj kući, u ulici Stefana Dečanskog na broju 203, pod prijetnjom vatrenim oružjem - pištoljem drži zaključanu svoju pastoruku Tanju Stanojlović (1991.)

Na lice mjesta odmah su izašli policijski službenici iz Bijeljine, Sektora-krim policije, Jedinice za podršku, kao i pregovarački tim MUP RS. Također, odmah je na teren izašla i ekipa hitne pomoći.

U 13:08 sati Đokić je pustio djevojku Tanju Stanojlović, koju je držao kao taoca i ostao sam u kući.

Pregovarački tim, odnosno pregovarači, ostvarili su kontakt s Đokićem i pregovori su trajali više od osam sati, prije predaje.

Iz bijeljinske policije navode da navedene aktivnosti predstavljaju jednu u nizu policijskih akcija s ciljem zaštite života i lične sigurnosti građana kao i same osumnjičene osobe.

Akcija policije upotrebom pregovaračkog tima, odnosno vođenjem pregovaračkih razgovora, riješena je na miran i siguran način bez upotrebe sredstava sile.

Prema nezvaničnim informacija, uzrok ove talačke krize su neriješeni porodični odnosi, a Đokić je sve vrijeme zahtijevao da mu se javi bivša supruga koja živi u inozemstvu.