Mjesta Domrke i Pržine
0

Uznemirujući prizor: U požaru kod Gacka stradale krave, mještani branili svoje kuće

G. Š.
U velikom požaru koji je danas tokom popodnevnih sati izbio na periferiji sela Domrke kod Gacka vatreni plamen je zahvatio dalekovod električne energije, pri čemu su stradale dvije krave.

Kako navode iz Vatrogasne spasilačke jedinice Gacko požar nije na vrijeme primjećen i prijavljen te je zahvatio veliku površinu.

Foto: Vatrogasna spasilačka jedinica Gacko
Foto: Vatrogasna spasilačka jedinica Gacko

"Požar je zahvatio dalekovod od struje, pri čemu su izgorjele bandere i od njihovog pada i strujnog udara nastradale su dvije krave", navode iz Vatrogasne spasilačke jedinice Gacko.

Kako navode, dok su na terenu dvije ekipe vatrogasaca sa dva vozila nastojala obuzdati vatrenu stihiju, dobili su poziv na intervenciju zbog drugog požara koji je u 14:25 sati prijavljen u naselju Pržine.

Foto: Vatrogasna spasilačka jedinica Gacko
Foto: Vatrogasna spasilačka jedinica Gacko

"Prijavljeno je da gori trava i nisko raslinje, te da požar ugrožava stambene i pomoćne objekte. Jedno vozilo i četiri vatrogasca su odmah upućeni na teren. Do njihovog dolaska mještani su dobro reagovali i usporili širenje požara", ističu Vatrogasne spasilačke jedinice Gacko.

Požar je, kako navode, ugašen deset minuta prije 16 sati. Uzrok požara za sada nije poznat, ali je činjenica da tokom ljetne setone u Hercegovini kako zbog velike vrućine tako i nepažnje stanovništva izbijaju česti požari s kojim se bore vatrogasci koji često trebaju i pomoć mještana.