Crna hronika
1

Utopio se Nusret Džemidžić

SRNA
Goražde
Goražde
Policija u Novom Goraždu izvukla je iz rijeke Drine tijelo Nusreta DŽemidžića, potvrđeno je Srni u policiji.

Srna u Policijskoj stanici Novo Goražde saznaje da je Nusret DŽemidžić, prije nego što je skočio u Drinu, u neposrednoj blizini sela Čokorila parkirao kombi Volksvagen, u kojem je, navodno, bio sa djevojkom.

"Nakon toga na obali Drine odvijala se drama, čuo sam ženski glas kako zapomaže i histerično plače i vrišti. Uzvikivala je 'nemoj ljubavi, nemoj, molim te", ispričao je Srni jedan od mještana naselja Kopači u Novom Goraždu.

Mještani su obavijestili policiju, koja je odmah izašla na teren, gdje je na proširenju kraj puta Hubjeri – Brijest pronašla vozilo na kojem su bila otvorena suvozačeva vrata.

Nešto kasnije, jedan od policajaca je primijetio kao isplovljava tijelo iz Drine, nakon čega je izvučeno. Identitet je utvrđen na osnovu ličnih dokumenata pronađenih kod nastradalog.

Istragu o događaju, koji se dogodio oko 11.00 sati, vode pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo. Takođe, tijelo je prebačeno u Istočno Sarajevo, gdje je izvrđen uviđaj.

Policija kod automobila nije zatekla djevojku.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o djevojci iz Goražda, kojoj je ukazana ljekarska pomoć u Urgentnom centru Kantonalne bolnice Goražde, jer je imala lakše ogrebotine na tijelu.