Crna hronika
40

Uprkos hapšenjima: U Sarajevu u jednom danu četiri nova razbojništva

Piše: E. F.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Uprkos policijskoj akciji u kojoj je uhapšeno osam osoba osumnjičenih za više krivičnih djela, među kojima je veći broj razbojništava, krađa, ali i izazivanja opće opasnosti, u Sarajevu su se samo jučer dogodila četiri nova razbojništva. U jednom slučaju je došlo i do pucnjave te je jedna osoba ozbiljno povrijeđena.

Naime, u srijedu se oko pet sati ujutro dogodilo prvo razbojništvo u toku jučerašnjeg dana i to kada je u ulici Blažujski drum na Ilidži opljačkana benzinska pumpa Proming d.o.o. Bugojno. Naime, dvije za sada nepoznate osobe upale su u ovaj objekat te uz prijetnju pištoljem od radnika otele određenu količinu novca i cigareta.

Oko jedan sat poslije podneva dogodila su se dva razbojništva, najprije u ulici Braće Begića, kada je ranjen Željko Petrović, uposlenik BH Pošte koji je pokušao spriječiti pljačku.

U isto vrijeme, izvršeno je razbojništvo i u prodavnici Rašmer, koja se nalazi u ulici Zahira Panjete u Novom Sarajevu. Tom prilikom su maskirani muškarci uz prijetnju nožem od radnika ukrali novac i cigarete.

Dva sata kasnije u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo, izvršeno je razbojništvo nad maloljetnikom, od kojega je otet telefon.

U Sarajevskoj policiji kažu kako i dalje intenzivno rade na identifikaciji i pronalasku razbojnika.

Podsjećamo, prije dva dana u policijskoj akciji u Sarajevu uhapšeno je osam razbojnika koje se tereti za dvadesetak razbojništava, ali i izazivanja opće opasnosti i teške krađe.