Nakon tragedije
8

Uprava za inspekcijske poslove RS: Samoubistvo inspektora ne dovodi se u vezu s koronavirusom

Dž. P.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon što je jutros glavni republički zdravstveno-sanitarni inspektor Desimir Miljić izvršio samoubistvo u Banjoj Luci, inspektorat RS apeluje na medije da o tragediji izvještavaju poštujući njegov dignitet i privatnost njegove porodice.

"Desimir Miljić bio je poštovan član našeg kolektiva, stručnjak koji je obavljajući dužnost glavnog republičkog zdravstvenog inspektora 14 godina savjesno i profesionalno odgovorio svim radnim zadacima. Uvažavan je kao dobar radni kolega i još bolji prijatelj", saopćili su iz Republičke uprave za inspekcijske poslove.

Iz ove uprave navode kako je Miljićevim odlaskom inspektorat RS ostao bez vrsnog člana tima, koji je u proteklim godinama dao nemjerljiv doprinos razvoju institucije.

"Molimo medije i građane da ovu ličnu i porodičnu tragediju ne dovode u vezu s poslom koji je obavljao i aktuelnom epidemiološkom situacijom. Republički zdravstveni inspektori su zbog posla koji obavljaju, u okviru redovnih procedura kao i dio zdravstvenih radnika, testirani na koronavirus i svi nalazi su bili negativni", navodi se u saopćenju.