Policijski bilten
0

Upotreba vatrenog oružja u sarajevskoj općini Centar

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Neidentificirana osoba jučer je oko 00.15 sati pucala iz vatrenog oružja u ulici Muhameda Hadžijahića broj 33/IV, općina Centar Sarajevo.

Tom prilikom došlo je do oštećenja duplog vakumiranog stakla na prozoru spavaće sobe, vlasništvo P. A.

Povrijeđenih osoba nije bilo.

O ovom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Krađa iz magacina federalne uprave CZK

U noći 21/22. maja od 19.00 do 07.00 sati u ulici Igmanska bb, općina Vogošća, u krugu preduzeća Pretis izvršena je teška krađa u magacinu koji koristi Federalna uprava CZ.

Tom prilikom je otuđena određena količina predmeta iz magacina.

O ovom događaju obaviješten je dežurni kantonalni tužilac, a uviđajne radnje obavili su službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Saobraćajna nezgoda

Jučer oko 14 sati na magistralnom putu M-17 na području planinskog prijevoja Ivan-sedlo u mjestu Džanići bb, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj jedna osoba zadobila teške ozljede.

Naime, došlo je do skretanja u desnu stranu kolovoza i udara u stablo drveta pored puta terenskog motornog vozila marke "sang-yong", reg. oznaka ZG 4518DF, kojim je upravljao Ć. I. iz Republike Hrvatske.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede (fraktura grudne kosti), zadobila je Ć. K., rođ. 1969. godine iz Zagreba koja je nakon ukazane lječničke pomoći u KC Sarajevo upućena na kućno liječenje.

Osumnjičen za tešku krađu

Službenici policije Druge PU jučer su u 20.15 sati slobode lišili A. D. (1973) godine iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu.

Nakon kriminalističke obrade A. D. je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Uhapšen zbog nasilničkog ponašanja

Jučer u 21 sati službenici policije Pete PU, PS Vogošća, lišili su slobode R. A. (1980) iz Vogošće zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo - nasilničko ponašanje.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Razbojništvo u prodavnici "Konzum"

Dvije nepoznate osobe jučer su oko 21.30 sati u ulici Huseina Đoze broj 3, općina Ilidža, u prodavnici "Konzum", uz prijetnju pištoljem, izvršile razbojništvo nad radnikom M. S. iz Ilidže.

Prilikom izvršenja navedenog krivičnog djela otuđena je kasa s neutvrđenom količinom novca.

O navedenom događaju obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a uviđajne radnje obavili su službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Slučaj teške krađe

Jučer u 21.40 sati službenici policije Treće PU lišili su slobode H. A. (1980) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio tešku krađu.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Saobraćajna nesreća na putu M-17

Jučer oko 23 sata na magistralnom putu M-17 na području planinskog prijevoja Ivan-sedlo, općina Hadžići, dogodila se saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila teške ozlijede.

Naime, došlo je do skretanja sa kolovoza vozila marke "alfa romeo", reg. oznaka 975-A-316 kojim je upravljao L. S. (1977) iz Jablanice.

U bolnici Konjic ukazana je ljekarska pomoć vozaču L. S., kod koga su konstatovane teške tjelesne povrede (fraktura ključne kosti), nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Upotreba vatrenog oružja

Jučer oko 01.40 sati u ulici Franje Kluza broj 39, općina Novi Grad Sarajevo, M. A. je pucao iz vatrenog oružja - automatske puške, i tom prilikom načinio oštećenja na kući i poslovnom prostoru u sklopu kuće vlasništvo S. A., kao i na vozilu marke "pasat", reg. oznaka 363-J-772, vlasništvo M. H.

Tom prilikom nije bilo povrijeđenih osoba.

O navedenom događaju obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Osumnjičen za izazivanje opšte opasnosti

Službenici policije Treće PU u 03.30 sati lišili su slobode M. A. (1984) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

Tom prilikom je u vozilu marke "alfa romeo", reg. oznaka 082-J-747, vlasništvo M. A., pronađena i oduzeta jedna automatska puška s jednim okvirom bez metaka.

Nakon kriminalističke obrade imenovani je predan u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.