Crna hronika
1

Uposlenici Općinskog suda Sarajevo predati Tužilaštvu KS

Klix.ba
Uposlenici Općinskog suda Sarajevo Ekrem Bezdrob i Pašaga Selimovć predati su Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo nakon što su jučer uhapšeni zbog osnovane sumnje da su počinili krivična djela primanje dara i drugih oblika koristi.

Kako navode iz Tužilaštva KS" postoji osnovana sumnja da su osumnjičeni Bezdrob i Selimović kao službene osobe na poslovima referenata za izvršenje krivičnih sankcija u Općinskom sudu u Sarajevu u vremenskom periodu od 2013. godine do 24.11.2015. godine u Općinskom sudu u Sarajevu zahtijevali i primali dar ili obećanje dara ili druge koristi od osuđenih lica i advokata da izdejstvuju odgađanje izdržavanja kazne zatvora na koju su osuđeni ili zamjenu izvršenja kazne zatvora kućnim zatvorom uz elektronski nadzor-narukvica.

Nadalje, terete se da su neovlašteno saopštavali podatke koji predstavljaju službenu tajnu i nisu prijavljivali osobe koje su davale novac za navedene usluge".

Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu će do kraja dana donijeti odluku u pogledu daljih mjera prema navedenim osumnjičenim osobama.

Treća osoba koja je također privedena u jučerašnjoj akciji FUP-a, puštena je na slobodu nakon što je odlučila da sarađuje s organima gonjenja i saslušana je kao svjedok.