{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uposlenica ubila vlasnika kafane "Bistro"

S
24.2.2009. u 13:49
0
17
Uposlenica ubila vlasnika kafane "Bistro"
0
Uposlenica ubila vlasnika kafane "Bistro"
Foto: Nezavisne novine
Uposlenica ugostiteljskog objekta "Bistro" Š.S. priznala je da je u noći sa nedjelje na ponedjeljak ubila vlasnika objekta, 84-godišnjeg Jakuba Vinjištaka, a kao motiv za izvršenje ovog krivičnog djela navodi se koristoljublje i ranije nesuglasice.
U policijskom izvještaju se između ostalog se navodi:

Dana 23.02.2009. godine u 00,15 sati, u ugostiteljskom objektu "Bistro“ u ulici Nikole Šopa, općina Ilidža, pronađeno je beživotno tijelo vlasnika objekta V.J., rođen 1925. godine iz Sarajeva. Izvršenim uviđajem konstatovano je da se radi o nasilnoj smrti, odnosno da je u pitanju krivično djelo ubistva.

Po preduzetim intenzivnim mjerama i radnjama na rasvjetljavanju predmetnog događaja, istoga dana u 15,00 sati, policijski službenici su lišili slobode Š.S. rođena 1975. godine, uposlenicu u navedenom ugostiteljskom objektu, zbog sticanja osnova sumnje da se može dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela.

U obavljenom intervjuu, imenovana je u potpunosti priznala izvršenje ubistva. Imenovana je predata u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode. Najvjerovatniji motiv za izvršenje ovog krivičnog djela je koristoljublje, a imenovana je navela i međusobne nesuglasice sa V.J. Policijski službenici, u koordinaciji sa Kantonalnim tužilaštvom u Sarajevu nastavljaju sa preduzimanjem potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju predmetnog događaja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: