Medicinska škola Doboj
0

Uništena dokumentacija, teško povrijeđen vatrogasac

SRNA
Doboj
Doboj
U požaru većih razmjera koji je oko 18.00 časova zahvatio administrativni dio Medicinske škole u Doboju izgorjela je cijelokupna dokumentacija zaposlenih i učenika ove školske ustanove, a jedan vatrogasac je teže povrijeđen.

Sekretar ove škole Smilja Vukeljić izjavila je Srni da su osim arhive škole, u požaru izgorjeli i biblioteka, informatički kabinet, kao i kancelarije direktora i sekretara ove školske ustanove.

Ratko Trifunović, šef Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj rekao je da su za gašenje i sprečavanje širenja požara angažovana četiri vatrogasna vozila, te da je jedan vatrogasac povrijeđen prilikom intervencije na zgradi škole.

"Prilikom urušavanja krova koji je izgorio, jedan vatrogasac je zadobio teže tjelesne povrede i hitno prevezen u dobojsku bolnicu", naglasio je Trifunović.

On je dodao da je požar lokalizovan oko 19.30 časova, ali da su tri vatrogasna vozila i dalje na licu mjesta zbog predostrožnosti.

Pripadnici Centra javne bezbjednosti Doboj koji se nalaze na licu mjesta izvršiće vještačenje uzroka i posljedica ovog požara, nakon što dobiju obavještenje vatrogasne jedinice da je požar u potpunosti ugašen.

Medicinska škola je ustanova regionalnog karaktera i time predstavlja srednju školu sa najvećim brojem učenika i zaposlenih u Doboju.
Ova školska ustanova nalazi se neposredno uz objekte Opšte bolnice "Sveti apostol Luka" Doboj.