{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umro Ahmet Hadžipašić

S
24.7.2008. u 08:11
0
29
Umro Ahmet Hadžipašić
0
Umro Ahmet Hadžipašić
Sinoć je u Zenici od posljedica srčanog udara u 56. godini života preminuo bivši premijer Federacije BiH prof. dr. Ahmet Hadžipašić, prenosi visočki Radio Q.
Ahmet Hadžipašić je rođen 1. juna 1952. godine u Cazinu, gimnaziju je završio u Sarajevu, Metalurški fakultet u Zenici, a postdiplomski studij i doktorsku disertaciju na Mašinskom fakultetu u Zenici.

Funkciju premijera obnašao je u periodu od februara 2003. do maja 2007. godine, a radio je i kao profesor na univerzitetima u Zenici, Sarajevu, Mostaru i Bihaću, te bio član Stranke Demokratske Akcije.

Objavio je preko 60 naučno - istraživačkih i stručnih radova i dvije stručne knjige. Radio u firmama: "Željezara" - Zenica, "Agrokomerc" - Velika Kladuša, "Tehnoprojekt" - Zenica, "RMK Inžinjering"- Zenica i na Mašinskom fakultetu u Zenici. Od 24.11.1993. godine radi u "Metalnom" - Zenica. Obavljao je poslove tehnologa-specijaliste, upravnika pogona, samostalnog istraživača, šefa razvoja, člana Upravnog odbora, prodekana na Mašinskom fakultetu u Zenici i direktora firme "Metalno".

Za svoje radne aktivnosti proglašen je za menadžera godine Zeničko-dobojskog kantona u 1999. godine i za menadžera decenije 2001. godine. U zvanju redovnog profesora bio je spoljni saradnik Univerziteta u Sarajevu, Mašinskog fakulteta u Zenici i Tehničkog fakulteta Univerziteta u Bihaću, a završio je više stručnih specijalizacija u inostranstvu.

U okviru društvenih aktivnosti trenutno je bio na funkciji člana Izvršnog odbora Ragbi saveza Bosne i Hercegovine, a kroz sportsku aktivnost ostaje zabilježeno da je bio studentski prvak Jugoslavije u džudou, predsjednik KK Zenica-Metalno i predsjednik NK "Čelik“ u Zenici.

Ahmet Hadžipašić je bio oženjen i otac troje djece. Vrijeme dženaze bit će naknadno objavljeno.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: