Tomislavgrad
0

Ukrao automobil da izmiri dug

SRNA
Policija iz Tomislavgrada podnijela je krivičnu prijavu protiv dvadesetšestogdišnjeg Zvonimira Tabaka iz ovog grada zbog osnovane sumnje da je počinio tešku krađu tako što je privremeno ukrao automobil od Zorke Milić (28) iz Prologa u opštini Livno.

Portparol Uprave policije MUP-a Livanjskog kantona Ivica Vrdoljak rekao je novinarima da je Tabak 26. maja na području Tomislavgrada zajedno sa još jednim licem prepriječio put automobilu kojim je upravljala Milićeva, a koje je Tabak zatim odvezao u nepoznatom pravcu.

Vrdoljak je rekao da je Tabak izjavio da je ovo učinio, jer ga je Milićeva prevarila prije nekoliko mjeseci tako što je u oktobru prošle godine na račun svoje fiktivne firme od preduzeća "T-Ekonomik", čiji je Tabak vlasnik i direktor, kupila robu na narudžbenicu, čija je vrijednosti 3.800 KM, umanjeno za PDV, koju nikada nije platila.

"Tabak je policiji rekao da su po dostavljanju naručene robe kupcu u Prolog kod Livna dobili od Milićeve broj poreskog obveznika PDV-a, za koji se kasnije ispostavilo da je lažan, kao i firma preko koje je kupila robu", pojasnio je Vrdoljak.

Tabak je novinarima rekao da je sve želio riješiti na miran i civilizovan način pa je išao da od Milićeve traži novac, ali je ona pozvala policiju, a drugi put na njega pustila pse. 

On je naglasio da je ona prevarila ne samo njega nego i mnoga druga lica i vlasnike preduzeća u BiH, te da je u Banjaluci čak prodala kuću koja nije njeno vlasništvo.