Crna hronika
0

Ukrao autobus GRAS-a

FENA
U ponedjeljak 16. aprila oko 17.20 sati, obaviještena je III PU da je u ulici Velika drveta, općina Novi Grad Sarajevo, N.N. osoba ukrala autobus "renault", reg. oznake 102-J-699, vlasništvo KJKP GRAS.

Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, službenici policije su prilikom obilaska terena, u ulici Branislava Nušića, općina Novi Grad Sarajevo, pronašli navedeni autobus.

U neposrednoj blizini je pronađen i lišen slobode N.I., rođen 1980. u Sarajevu, gdje je i nastanjen. Izvršenim provjerama utvrđeno je da je N.I. ukrao autobus te je na raskrsnici ulica Lukavička cesta - Aleja Bosne srebrene udario u semafor i saobraćajni znak, zatim je krenuo ulicom Branislava Nušića, gdje je udario u zidanu ogradu dvorišta kuće vlasništvo K.Z. iz Sarajeva, a zatim udario i oborio na kolovoz pješaka dijete H.O., rođeno 1997., nastanjeno u Sarajevu.

Nakon toga se autobusom nastavio kretati, i udarati u ograde kuća u navedenoj ulici, kojom prilikom je došlo do oštećenja vozila "VW pasat", reg. oznake 826-J-629, vlasništvo S.E. iz Sarajeva. U ovoj saobraćajnoj nezgodi dijete H.O. je zadobilo lakše povrede, a ljekarska pomoć mu je ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS. N.I. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a, gdje će se nastaviti rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela.