Nezapamćen porodični zločin
0

Ukopani Fadila Mustafić i njeno dvoje djece

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Fotoservis)
U Planama kod Tuzle, danas poslije džuma-namaza, ukopani su Fadila Mustafić (29) i njeno dvoje djece, šestogodišnji Emrah i četverogodišnja Ilma. Oni su ubijeni u nezapamćenom porodičnom zločinu, koji je 2. oktobra počinio Nesid Mustafić (33), u francuskim gradovima Burg an Bres i Coluz.

Nesid je najprije zadavio suprugu Fadilu, a onda se s maloljetnom djecom odvezao u 90 kilometara udaljeni Coluz, gdje je na pumpi benzinom polio automobil i zapalio ga.

Jedanestogodišnji Armin, njegovo najstarije dijete, preživio je požar i zbrinut je u bolnici u Lionu, dok su zajedno sa Nesidom, nažalost, izgorjeli Emrah i Ilma.

Kao motiv gnusnog zločina pominje se Nesidova ljubomora i sumnje u nevjerstvo supruge. Međutim, porodica i prijatelji navode kako su Nesid i Fadila imali skladan brak. Nezapamćenu porodičnu tragediju donekle će rasvijetliti dva oproštajna pisma koja je ostavio Nesid.

U kraćem pismu, na francuskom jeziku, Nesid navodi kako ga izjeda ljubomora, te da se on zahvaljuje Francuskoj na gostoprimstvu, a poslodavcima se izvinjava zbog svog postupka, dok sadržaj drugog pisma, na bosanskom jeziku, koje je puno duže, još nije objelodanjen.

Poslije današnje dženaze Fadili, Emrahu i Ilmi, očekuje se dopremanje posmrtnih ostataka Nesida Mustafića, a njegova dženaza bit će obavljena narednih dana.