Nakon uviđaja
54

Uklonjeni tramvaji nakon sudara u Sarajevu, uništena kabina vozača

I. P.
Nakon što je u Sarajevu došlo do direktnog sudara dva tramvaja u kojem su povrijeđene tri osobe, vozila su odvučena u garažu Remizu, a tom prilikom postala je vidljiva i nastala šteta.
Policijski uviđaj je okončan relativno brzo, oko 22 sata, a nedugo nakon toga uklonjena su i vozila te je tramvajski saobraćaj ponovo profunkcionisao.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Reporter portala Klix.ba zabilježio je "odvajanje" tramvaja i čišćenje ostataka sa kolovoza. Tom prilikom postalo je jasno da je kabina jednog od tramvaja u potpunosti uništena.

Nezvanično, do sudara je došlo prilikom iznenadnog i neplaniranog skretanja jednog tramvaja iz pravca Ilidže prema Željezničkoj stanici jer je skretnica bila regulisana za skretanje prema Željezničkoj stanici. U njega je potom udario tramvaj koji se kretao iz suprotnog smjera.

Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba

Ministar saobraćaja Adnan Šteta kazao je za portal Klix.ba je večerašnja nesreća samo još jedan znak da se mora što prije početi sa rekonstrukcijom pruge. Podsjetimo da je obnova značajnog dijela tramvajske mreže planirana za proljeće 2020. godine.