{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava

Zaboravio si lozinku? Resetuj lozinku.


Unesite e-mail:


UIO oduzela velike količine krivotvorenih dječijih igračaka "Hello Kitty"

Klix.ba
25.7.2016. u 12:44
5
3
UIO oduzela velike količine krivotvorenih dječijih igračaka "Hello Kitty"
5
UIO oduzela velike količine krivotvorenih dječijih igračaka "Hello Kitty"
Službenici Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) privremeno su oduzeli veću količinu krivotvorenih dječijih igračaka poznate svjetske marke "Hello Kitty" i drugih.
Postupajući po planiranim operativnim aktivnostima na kontroli uvoza roba, službenici Regionalnog centra Banja Luka, Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja, prilikom kontrole kontejnerske pošiljke u carinskom skladištu otkrili su veću količinu krivotvorene robe.

Kontrolisana pošiljka je sadržavala robne marke koje su inače zaštićeni u EU. Otvaranjem kontejnera i nekoliko kartona pronađene su igračke "Hello Kitty", "Spiderman" i druge, za što je uvoznik predočio neobične autorizacije izdane od firme iz Mađarske.

Nakon izvršenog pregleda ustanovljeno je da se u pošiljci koja je prijavljena za carinjenje nalazi vrsta robe koja je svojim izgledom ili nazivom identična ili veoma slična robnoj marki "Hello Kitty".

Tom prilikom je pronađeno 1504 komada dječije torbice, 804 komada dječijih svjetlećih loptica, 400 komada plišanih igračaka, 322 komada ručnih satova, 112 mikrofona, 79 velikih i 49 malih rokovnika, sve robne marke "Hello Kitty".

Protiv pravne i odgovorne osobe bit će proveden prekršajni postupak pred nadležnim sudom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: