{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


UIO BiH zaplijenila 10.000 tableta steroida i 23 kilograma duhana

28.11.2014. u 14:46
0
4
UIO BiH zaplijenila 10.000 tableta steroida i 23 kilograma duhana
0
UIO BiH zaplijenila 10.000 tableta steroida i 23 kilograma duhana
Ovlašteni službenici Uprave za indirektno oporezivanje u saradnji sa službenicima Granične policije odzeli su 10.000 komada tableta i 32 ampule raznih steroida, koje su pronađene u autobusu koji je saobraćao na relaciji Zrenjanin – Banja Luka. Na Gradskoj pijaci u Gračanici i Zelenoj pijaci u Klokotnici službenici UIO su uz podršku MUP-a Kantona Tuzla oduzeli 931 paklicu cigareta i 23 kilograma rezanog duhana za motanje i pušenje.
Naime, u četvrtak su u večernjim satima u mjestu Dragaljevac službenici UIO i Granične policije zaustavili autobus firme BIG-TOURS Banja Luka, koji je prometovao na liniji Zrenjanin - Banja Luka.

Prilikom pregleda pomenutog autobusa na galeriji i iza vozačevog sjedišta pronađena je određena količina lijekova – steroida (10.000 komada tableta i 32 ampule). Imajući u vidu da se radi o robi koja je zabranjena za prometovanje, pa samim tim i za uvoz u Bosnu i Hercegovinu, o pronalasku robe obaviješten je dežurni tužilac Tužilaštva BiH, po čijim instrukcijama je predmetna roba i oduzeta. Protiv izvršilaca UIO će podnijeti izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 214. stav 2. Krivičnog zakona BiH.

Zaplijenjeni duhan (Foto: UIO BiH)
Zaplijenjeni duhan (Foto: UIO BiH)

Na Gradskoj pijaci u Gračanici i Zelenoj pijaci u Klokotnici (Doboj Istok), službenici UIO su uz podršku MUP-a Kantona Tuzla oduzeli 931 paklicu cigareta i 23 kilograma duhana za motanje i pušenje.

Radilo se o duhanu i duhanskim prerađevinama koji su prodavani nacrno, tj. nisu bili obilježeni na zakonski propisan način uz važeće akcizne markice. Protiv osoba koje su na nezakonit način stavile u promet predmetne duhanske proizvode nadležnom Sudu, shodno Zakonu o akcizama u BiH, podneseni su zahtjevi za pokretanje prekršajnog postupka.

Ovo je samo jedna od akcija na suzbijanju nelegalne prodaje duhana i duhanskih prerađevina koje su izvedene ili će biti izvedene na tržnicama širom BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: