Crna hronika
0

Uhvaćena razbojnička grupa iz Gradiške

SRNA
Hrvatska policija uhapsila je, na osnovu informacije Policijske stanice Gradiška, lice sa inicijalima B.V. (36), zbog postojanja sumnje da je na području Republike Srpske (RS) u mjestu Laminci, izvršio razbojništvo, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Banjaluka.

U saopštenju se navodi da su otkriveni i drugi izvršioci ovog krivičnog djela, te da su radnici Policijske stanice Gradiška, u saradnji sa radnicima Sektora kriminalističke policije CJB Banjaluka danas uhapsili B.J. /26/ i G.M. /21/ iz Gradiške, dok se za četvrtim izvršiocem, D.B. /26/ iz Gradiške, traga.

Kriminalističkom obradom uhapšenih lica utvrđeno je da je B.V. u ponedjeljak, 29. juna, oko 21.30 časova u mjesto Laminci, opština Gradiška, svojim automobilom dovezao B.J i D.B, koji su maskirani kapama fantomkama ušli u otključanu kuću M.P. /80/ i J.P. /66/, te uz prijetnju oružjem od njih tražili da im predaju novac. 

Nakon što su u spavaćoj sobi pronašli veću količinu novca, maskirani izvršioci su se vozilom udaljili sa lica mjesta u pravcu Gradiške.

Istog dana, na osnovu usmene naredbe Okružnog suda Banjaluka, radnici policije  izvršili su pretres stanova i objekata na više lokacija u Gradišci i pronašli predmete koji se dovode u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela.

Protiv B.V, B.J. i D.B. Okružnom tužilaštvu Banjaluka biće podnesen  izvještaj zbog počinjenog krivičnog djela razbojništvo, a protiv lica G.M. zbog počinjenog krivičnog djela prikrivanja i pomaganja.