Podmetnuo požar u stanu
0

Uhvaćen piroman koji je zapalio četiri skupocjena vozila u Prijedoru

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija u Prijedoru otkrila je osobu za koju se sumnja da je počinila šest krivičnih djela izazivanja opće opasnosti, izvršenih podmetanjem požara u stan, teretno vozilo i četiri putnička vozila u tom gradu.

Naime, u toku kriminalističke obrade utvrđeno je da je E. B. iz Prijedora od 15. aprila do 20. septembra 2012. godine izvršio spomenuta krivična djela, koristeći identičan način izvršenja.

On je podmetao požar pod prednji dio vozila uz pomoć zapaljive tečnosti (benzina) i papira od novina, kao i podmetanjem požara u stanu.

Nakon završene kriminalističke obrade, svi raspoloživi dokazi protiv E. B. su uz izvještaj dostavljeni nadležnom tužilaštvu na uvid i dalje postupanje, saopćeno je danas iz CJB Banja Luka.

Podsjećanja radi, u spomenutom periodu u Prijedoru su u požarima izgorjela četiri skupocjena automobila.

Požar je uništio BMW, vlasništvo Nikole Tomića (45) iz Laktaša, 20. septembra 2012., prethodno je 31. jula izgorio Mercedes, vlasništvo Predraga Starčevića, lokalnog odbornika SDS-a.

Sredinom augusta, zapaljen je prednji dio Passata, vlasništvo Zavoda za izgradnju grada, koji je vozio direktor Zoran Stanisavljević, dok je 1. septembra izgorio je službeni Citroen C-5, vlasništvo UniCredit banke Banja Luka, koji je koristio direktor poslovnice Ranko Mijić.