Crna hronika
0

Uhićen Nedžib Spahić iz Sarajeva

FENA
Službenici policije MUP-a Tuzlanskog kantona uhitili su Nedžiba Spahića (1974.) iz Sarajeva za kojim je raspisana potjernica po naredbi Kantonalnog suda Sarajevo, kao i operativne potrage federalnog MUP-a, MUP-a Sarajevskog kantona i MUP Tuzlanskog kantona zbog teških kaznenih djela uz upotrebu vatrenog oružja i sile.

Naime, početna saznanja do kojih se došlo operativnim radom su ukazala na mogućnost da se navedena osoba nalazi na području Tuzlanskog kantona te su u cilju pronalaska istog, poduzete odgovarajuće operativno, taktičko-tehničke mjere i radnje.

Po njegovom pronalasku, službenici policije su 3. oktobra istog lišili slobode, kao i još dvije osobe koje su bile s njim. Nakon izvršenog pretresa, pronađen je pištolj marke CZ 9mm, okvir sa 14 metaka, s tim da je jedan metak već bio u cijevi, kao i drugi predmeti koji su proslijeđeni na vještačenje.

U toku je kriminalistička obrada, a nakon njenog završetka Spahić će biti predan na daljnju kriminalističku obradu MUP-u Sarajevskog kantona, izjavio je jutros glasnogovornik MUP-a TK Izudin Sarić.