Uhapšeno više od 20 lica u akciji "Mak"

S
SRNA
10.12.2009. u 22:18
0
3
Uhapšeno više od 20 lica u akciji "Mak"
0
Uhapšeno više od 20 lica u akciji "Mak" Foto: Arhiv
Više od dvadeset lica osumnjičenih za zloupotrebu droga, nedozvoljeno držanje oružja i druge oblike organizovanog kriminala, do sada je uhapšeno u velikoj policijskoj akciji pod nazivom "Mak" koja je jutros pokrenuta u nekoliko opština Unsko-sanskog kantona.
U akciji su angažovane najelitnije snage Policije Unsko-sanskog kantona, pretreseno je nekoliko stambenih i drugih objekata, te zaplijenjena veća količina narkotika, oružja i drugih predmeta koji se dovode u vezu sa počinjenim kriminalnim djelima, javili su federalni mediji.

"Riječ je o akciji kojom želimo presjeći kanale droge, ilegalnog oružja, falsifikovanih isprava, krađe automobila i niz drugih kriminalnih radnji. Akcija se provodi u skladu s naredbama sudova, a u saradnji sa Tužilaštvom i u saradnji sa svim agencijama", izjavio je načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a USK Marijan Šimić.

Nekoliko uhapšenih koji su od ranije poznati organima gonjenja, već su predati u nadležnost Tužilaštva Unsko-sanskog kantona, dok su policijske snage još na terenu.

Ovo je jedna od najvećih policijskih akcija u proteklih nekoliko godina na području ovog kantona, a iz Policije poručuju da će o njenim konačnim rezultatima više detalja biti poznato sutra, po njenom okončanju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: