Policija Istočno Sarajevo
0

Uhapšeno sedam lica iz grupe Gorana Pržulja

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Policija iz Istočnog Sarajeva pretresla je sedam lokacija u Lukavici, Vojkovićima i Kantonu Sarajevu i uhapsila sedam lica na osnovu operativnih saznanja da je grupa Gorana Pržulja ponovo aktivirana u krađi vozila.

Uhapšena su lica čiji su inicijali G.P. /41/, R.D. /41/, M.M. /42/, G.N. /30/, M.S. /34/, B.Š. /26/ i R.G. /29/ i u toku je kriminalistička obrada nad njima, kao i pretres na osmoj lokaciji, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo.

Tokom pretresa na lokacijama u Lukavici i Vojkovićima i jednoj u Kantonu Sarajevo pronađen je alat koji se koristi za krađu vozila - dekoder i dva "sirova" ključa /lomača/, tri radio-stanice "motorole" koje su imale radnu frekvenciju policije MUP-a RS i MUP-a Kantona Sarajevo i najvjerovatnije su korištene prilikom krađe vozila radi lociranja položaja policije. 

Pronađeni su i pištolj marke "zastava" kalibra 6,35 milimetara, određena količina pištoljske municije, 10 mobilnih telefona, tri SIM kartice, ukradeni motocikl "skuter", kao i nekoliko ključeva za putničke automobile.

Pretrese su izvršili pripadnici Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo na osnovu naredbe Okružnog tužilaštva Istočno Sarajevo.  

Goranu Pržulju iz Istočnog Sarajeva, suđeno je zbog organizovanog kriminala i iznude u vezi sa krađom automobila na području Kantona Sarajevo.