Neredi navijača u Mostaru
398

FOTO / Uhapšeno sedam huligana, četiri osobe povrijeđene

Piše: N. J.
Po završetku sinoćnje utakmice između Hrvatske i Španije na Euru, u Mostaru je grupa navijača hrvatske reprezentacije počela uništavati saobraćajnu infrastrukturu, a potom su ušli i u otvoreni sukob s policijom.
Foto: Miro Škobić/Fotoservis
Foto: Miro Škobić/Fotoservis
Komandir PU Centar Mostar Hasan Lerić za Klix.ba je rekao da se po završetku utakmice, oko 23:15 sati, više od 200 navijača okupilo kod starog Veležovog igrališta, gdje se nalazi više kafića, odakle su krenuli prema Španskom trgu. Usput su počeli uništavati i trgati saobraćajne znakove, razbijati stakla na autobuskim stajalištima i betonske vaze na ulicama, a potom i gađati policiju.

"Policija ih je ubrzo zaustavila u blizini Španskog trga, a oni su počeli gađati policiju kamenjem i komadima betona. Sve je trajalo 10-15 minuta, nakon čega su policajci rastjerali izgrednike. Već prije ponoći javni red i mir su ponovo uspostavljeni. Lakše su povrijeđena tri policajca, a uhapšeno je sedam osoba, među kojima jedan maloljetnik. Jedan od uhapšenih je također povrijeđen i smješten je u bolnicu, gdje je pod nadzorom policije", rekao je Lerić.

Foto: Miro Škobić/Fotoservis
Foto: Miro Škobić/Fotoservis
Policija još uvijek radi na dokumentovanju slučaja te materijalna šteta nije potpuno utvrđena. "Četiri policijska vozila su oštećena u ovom incidentu, dok je evidentirana i određena materijalna šteta na saobraćajnoj infrastrukturi. Još uvijek nemamo prijave vlasnika ugostiteljskih i drugih objekata ili vozila o materijalnoj šteti, a to bi, eventualno, trebalo biti poznato u toku dana", dodao je naš sagovornik.
Foto: Miro Škobić/Fotoservis
Foto: Miro Škobić/Fotoservis
Napomenuo je kako će nadležnom tužilaštvu biti dostavljene prijave protiv sedam uhapšenih osoba, što i ne mora biti konačan broj, budući da se istraga o ovom incidentu nastavlja.