Crna hronika
1

Uhapšeno pet osoba osumnjičenih za trgovinu drogom

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Pet osoba iz Bijeljine, Ugljevika, Zvornika i Brčkog, uhapšeno je danas zbog sumnje da su počinili krivično djelo trgovine drogom.

Slobode su lišeni D.T. i S.K. iz Zvornika, G.D. iz Bijeljine, D.J. iz Ugljevika i S.J. iz Brčkog, tokom akcije policije CJB Bijeljina te pripadnika Odjela za sprječavanje organiziranog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS, provedene pod nadzorom Okružnog tužilaštva u Bijeljini.

Hapšenje je izvršeno u nastavku akcija „Signum“ i '“Veza“, s ciljem sprječavanja nedozvoljene trgovine opojnim drogama.

U toku sprovođenja navedenih akcija te izvršenim pretresom stanova i drugih prostorija kod osumnjičenih je pronađena je i oduzeta određena količina opojne droge heroin i marihuane, kao i 531 tableta koje se nalaze na listi opojnih droga.

Prilikom preduzimanja navedenih mjera i radnji osumnjičeni D.J. je pružio aktivni otpor na taj način što je iz vatrenog oružja pucao na pripadnike PS Ugljevik, nakon čega je lišen slobode.

Nakon sprovedene kriminalističke obrade navedene osobe će biti uz izvještaj predate u daljnju nadležnost Okružnom tužilaštvu Bijeljina, a D.J. i krivično djelo napad na službene osobe u vršenju dužnosti, saopćeno je iz CJB Bijeljina.

Nezvanično, uhapšeni su Slaviša Kovačević, od ranije poznat policiji i osuđivan za ubistvo, zatim Dušan Tekić iz Zvornika i Dragan Govedarica, također osuđivani, te Srđan Jakovljević i Dražen Jeftić.