{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšeno 39 osoba zbog trgovine narkoticima

S
22.8.2012. u 15:25
1
3
Uhapšeno 39 osoba zbog trgovine narkoticima
1
Uhapšeno 39 osoba zbog trgovine narkoticima
Na području Srednjobosanskog, Zeničko-dobojskog i Sarajevskog kantona uhapšeno je 39 osoba u združenoj policijskoj akciji na suzbijanju trgovine narkoticima, koja još traje.
Uhapšeni su nabavljali, pakovali i prodavali drogu konzumentima sa područja tri kantona i šire, radi pribavljanja protivpravne imovinske koristi, saopćeno je iz MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Na 41 lokaciji, u osam gradova na području ova tri kantona, Zenica, Visoko, Kakanj, Breza, Žepče, Zavidovići, Kiseljak, Ilijaš, izvršeni su pretresi stanova koje koriste ove osobe. Tom prilikom pronađena je određena količina droge, kao i određena količina oružja i municije i eksplozivnih sredstava, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela.

Nakon okončanja akcije i završene kriminalističke obrade, te prikupljenih dokaza i obavještenja, uhapšena lica će, uz službeni izvještaj o počinjenim krivičnim djelima i otkrivanju izvršilaca, biti predata Kantonalnom tužilaštvu Zenica na dalje postupanje.

u saopćenju se navodi da su nakon višemjesečnih posmatranja i prikupljanja operativnih saznanja, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona došli do određenih informacija i saznanja o kriminalnim aktivnostima više lica sa područja Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog kantona, te Kantona Sarajevo, koja su u okviru organizovane grupe vršila krivična djela iz oblasti zloupotrebe droga.

Tokom ovih aktivnosti bilo je angažovano više tužilaca Kantonalnog tužilaštva Zenica, a, osim službenika policije i pripadnika Jedinice policije za podršku ovog kantona, i pripadnici jedinica policije za podršku iz Kantona Sarajevo, Srednjobosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Tuzlanskog kantona.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: