Akcija "Neretva"
0

Uhapšeno 12 osoba, za dvije se još traga

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U okviru policijske akcije "Neretva" do sada su izvršeni pretresi na 13 lokacija koje pokrivaju Centar javne bezbjednosti Doboj i MUP Tuzlanskog kantona, a slobode je lišeno 12 lica, dok se za dva još traga, potvrdila je danas Srni portparol MUP-a RS Mirna Šoja.

Ona je navela da je u toku kriminalistička obrada nad licima lišenim slobode i oni će u toku dana biti predati Okružnom tužilaštvu Doboj, uz izvještaj protiv 13 lica o počinjenim krivičnim djelima.

U dosadašnjim aktivnostima oduzeto je više od 6,5 kilograma opojne droge heroin, više od dva kilograma smjese za povećanje obima heroina, oružje, municija, veći broj vozila i predmeta koji potiču od krivičnih djela krađa i teška krađa, digitalne vage, sredstva za pakovanje droga, kao i 10.000 KM koje potiču od izvršenja krivičnih djela. 

Šoja je napomenula da policijska akcija "Neretva" i dalje traje i najavila da će početkom naredne sedmice vjerovatno biti organizovana konferenciju za novinare u Doboju kako bi javnost bila informisana o rezultatima akcije.

Operativna akcija pod kodnim nazivom "Neretva" počela je 20. aprila pod koordinacijom Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i nadzorom Okružnog tužilaštva Doboj. U akciji su učestvovali pripadnici CJB Doboj, CJB Bijeljina, CJB Istočno Sarajevo i CJB Banjaluka.

Cilj akcije je otkrivanje lica koja su snabdjevači nižih i srednjih dilera heroina (oni koji rade "mravlju" trgovinu i oni koji snabdijevaju dilere za "mravlju" trgovinu).