{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšeno 11 osoba zbog carinske prevare

S
3.8.2011. u 15:12
0
16
Uhapšeno 11 osoba zbog carinske prevare
0
Uhapšeno 11 osoba zbog carinske prevare
Foto: Ilustracija
Policijski službenici SIPA-e su danas na području Banje Luke, Prijedora, Gradiške i Kozarske Dubice lišili slobode 11 osoba zbog sumnje da su počinile krivično djelo organiziranog kriminala, a u vezi sa krivičnim djelom zloupotrebe službenog položaja i ovlasti i krivičnim djelom carinske prevare.
Tokom pretrage 12 lokacija koje su koristile osobe lišene slobode pronađen je i oduzet dokazni mateijal u vidu mobilnih aparata, SIM kartica, računara, USB-ova, te dokumenata.

Nakon kriminalističke obrade u prostijama SIPA-e, osobe lišene slobode, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu iz člana 250. KZ BiH (Organizirani kriminala), a u svezi sa krivičnim djelom iz člana 216. KZ BiH (Carinska prevara) i 220. KZ BiH (Zloupotreba službenog položaja i ovlasti), bit će predate na dalje postupanje Tužiteljstvu BiH po čijem nalogu je akcija i izvedena.

Akcija je izvedena u saradnji sa Upravom za indirekto oporezivanje i MUP-om RS i predstavlja nastavak aktivnosti policijskih službenika Državne agencije za istrage i zaštitu čiji je cilj sprečavanje zloupotrebe tokom međunarodnog transporta roba i usluga između BiH i susjednih zemalja.

Policijski službenici Agencije će nastaviti sa sličnim aktivnostima i ubuduće.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: