|

Uhapšeni zbog teške krađe priznali izvršenje krivičnih djela

Uhapšeni zbog teške krađe priznali izvršenje krivičnih djela
12
F
FENA
29.11.2012. u 18:50
4
komentara
12

dijeljenja
Uhapšeni zbog teške krađe priznali izvršenje krivičnih djela
Policijski službenici IV Policijske uprave Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) u srijedu su uhapsili B.E. (1986) iz Prijedora, koji trenutno boravi u Hadžićima, Š.D. (1989) iz Banja Luke, nastanjenog u Sarajevu, zbog teške krađe, te G.D.(1987) iz Sarajeva, zbog prikrivanja
Danas je uhapšen i R.E. (1976) iz Novog Pazara, nastanjen u Hadžićima, zbog posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

B.E. i Š.D. su u proteklom periodu izvršili tešku krađu u sportskoj kladionici Premier i mesnicu SMR Aldi u čemu im je pomagao G.D.

Oni su u potpunosti priznali izvršenje navedenih krivičnih djela, kao i da su otuđene predmete prodali R.E.nastanjenom u Hadžićima.

Pretresom kuće i drugih prostorija u ulici Donji Hadžići, općina Hadžići, kao i putničkog vozila marke BMW, koje koristi R.E., pronađeno je 20 paketića marihuane, jedna veća kesa marihuane, jedna kesa speeda, digitalna vaga, dva mobilna telefona, pribor za prepakivanje droge, određena suma novca koja potiče od preprodaje droge, veća količina mašina i profesionalnog alata, električnih kosilica i drugih predmeta za koje nije mogao dokazati porijeklo, saopćeno je iz MUP-a KS.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...