{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Uhapšeni Smail Šikalo iz Sarajeva postao glavna karika narko bande Darka Šarića

Klix.ba
11.1.2019. u 22:28
323
59
Uhapšeni Smail Šikalo iz Sarajeva postao glavna karika narko bande Darka Šarića
323
Uhapšeni Smail Šikalo iz Sarajeva postao glavna karika narko bande Darka Šarića
Foto: Screenshot
Smail Šikalo, državljanin BiH koji je uhapšen u Peruu s kokainom vrijednim više od 80 miliona dolara, poznat je sigurnosnim agencijama u BiH zbog trgovine drogom, a povezivan je i sa Darkom Šarićem.
Policija u Peruu prošlog vikenda zaplijenila je tonu i po kokaina tokom vikenda u dvije odvojene operacije. U jednoj od policijskih operacija, upali su u kuću u luksuznom naselju u gradu Truhuljo gdje su pronašli 800 paketa kokaina hidrohlorida, a to prilikom uhapšena su i dvojica muškaraca, Peruanac i Sarajlija Smail Šikalo.

Kako piše Srpskainfo, pojedine sigurnosne agencije u BiH imale su informacije da se Šikalo povezuje sa jednim od najvećih lanaca za krijumčarenje kokaina, ali do sada nije bilo elemanata i prilike da se on uhapsi kod nas.

"Povezivan je sa veoma opasnom braćom za koju se zna da se bave trgovinom drogom. Osim toga, njegove ime se provlači i u čuvenoj akciji "Balkanski ratnik“ u kojoj je uhapšen narko bos Darko Šarić", istakao je jedan sagovornik.

On je pojasnio da tokom saradnje više policijskih agencija u pomenutoj akciji Šikalo spominjan kao jedan od članova ove kriminalne grupe koja se bavila krijumčarenjem kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Potvrdio je i da sigurnosne agencije iz Perua za sada nisu tražile nikakvu pomoć, niti podatke oko Šikala, a prema pisanju njihovih medija on je bio istaknuti član narko grupe „Amerika“.

Za Šikala se još zna da je prije odlaska u Južnu Ameriku živio u Sarajevu, gdje se bavio sportom. Trenirao je boks i važio za perspektivnog boksera.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: