Brza akcija MUP-a KS
0

Uhapšeni razbojnici koji su turskog studenta izboli nožem

Sarajevo-x.com
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo uhapsili su jučer maloljetnog R.E. (17) i 20 – godišnjeg Elmedina Bandića, oba nastanjena na području općine Ilidža, zbog sumnje da su 15. marta ove godine u ulici Nihadija, općina Ilidža, počinili razbojništvo nad tri turska državljana.

Tom prilikom turski državljanin Mustafa Oner (21) zadobio je teške tjelesne povrede odnosno ubodne rane nanesene nožem.

Uhapšeni su jutros predati u nadležnost sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu.

Naime, povrijeđeni 21 – godišnjak je s drugovima Mustafom Taskazanom (20) i Fatihom Indjijem (23), također državljanima Turske, vraćao se u Internacionalni univerzitet u Sarajevu gdje sva trojica borave i studiraju, kada su im na ulici prišla dva razbojnika i prijeteći nožem zatražila da im daju svoje mobitele.

Jedan od uhapšenih je Mustafu Onera napao nožem, nanijevši mu tri povrede i to na lijevoj strani lica ispod brade, drugu je zadobio s leđa u slabine, a treću u predjelu abdomena.

Student je prevezen Klinički centar Univerziteta Sarajevo, a odmah po prijemu upućen je u operacionu salu. S obzirom da mu je bila probijena slezena ljekari su je morali otkloniti.

Prema riječima Biljane Jandrić, portparola KCUS zdravstveno stanje Mustafe Onera je trenutno stabilno i on je sa Klinike za anesteziju i reanimaciju prebačen na Kliniku za abdominalnu hirurgiju.