Crna hronika
11

Uhapšeni razbojnici koji su pljačkali kasina u Sanskom Mostu i Cazinu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Policijski službenici Policijske stanice Sanski Most uhapsili su 32-godišnjeg muškarca Z.E. koji se sumnjiči za oružanu pljačku radnice kasina "Electronic spiele Domino" u tom gradu.

Naime, 19. februara PU Sanski Most je primila dojavu da je nepoznata maskirana osoba uz prijetnju vatrenim oružjem otela od radnice kasina torbu s dnevnim pazarom i pobjegla. Brzom intervencijom policijskih službenika blokirane su saobraćajnice i Z.E. je uhapšen.

Predmeti iz pljački u Sanskom Mostu
Predmeti iz pljački u Sanskom Mostu

Priznao je izvršenje krivičnog djela, a policijski službenici pronašli su masku, oružje torbicu i novac.

Uspješnu razrješavanje krivičnog djela "Razbojništvo" imali su i policijski službenici PU Cazin koji su identifikovali muškarca H.A. On je 16. februara oko 20:15 sati prišao pješakinji M.M. i otrgnuo joj torbu s ramena. Također, ispalio je i metak iz nepoznatog vatrenog oružja i pobjegao.

Predmeti iz pljačke u Cazinu
Predmeti iz pljačke u Cazinu

Opisom je utvrđeno da je riječ o istom muškarcu koji je i dva puta opljačkao kasino "Fair Play" u novembru i decembru 2016. godine.

Policijski službenici pronašli su predmete i odjeću koji je koristio tokom pljački. Protiv oba muškarca podnesen je izvještaj Kantonalnom tužilaštvu USK.