Crna hronika
6

Uhapšeni osumnjičeni za paljenje automobila i kuće Zorana Troboka

Piše: E. F.
Zapaljeni Audi 6 i kuća Troboka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zapaljeni Audi 6 i kuća Troboka (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Dvadesetpetogodišnjaci Zoran Ahmić i H. A. uhapšeni su u Sarajevu zbog sumnje da su prije nekoliko dana zapalili automobil Audi 6 privrednika Zorana Troboka.

Ubrzo nakon hapšenja H. A. je pušten na slobodu, jer je utvrđeno da nije imao veze sa paljenjem, dok je Ahmić predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

Protiv njega je otvorena istraga, a tokom dana ćebiti poznata tužilačka odluka.

Podsjećamo, napad na kuću Troboka se dogodio sa 13. na 14. decembar, kada je namjerno zapaljen automobil koji je bio parkiran ispred kuće u ulici Banjalučka 13 u Sarajevu. Vatrena stihija se ubrzo razbuktala te se proširila i na Trobokovu kuću.

Na sreću, povrijeđenih nije bilo.

Zoran Trobok vlasnik je ugledne projektanske firme TZI-Inženjering. Glavna djelatnost firme je projektiranje saobraćajnica, mostova, vijadukta, tunela... TZI-Inženjering pruža konsultantske usluge Vladi, ministarstvima, agencijama, Delagaciji EU u BiH, Svjetskoj banci (WB), Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD), Evropskoj investicionoj banci (EIB), Agenciji za međunarodni razvoj Sjedinjenih Američkih Država (USAID)...

Trobok je neposredno nakon napada na njegovu imovinu kazao kako ne zna ko je i s kakvim motivom počinio ovaj čin te je istakao da njegova firma izuzetno dobro posluje, da nikome ne duguje novac te da mu niko nije prijetio ili tražio reket.

Podsjećamo, neposredno nakon paljenja automobila uviđajna ekipa na mjestu događaja je pronašla gumenu rukavicu i upaljač, a utvrđeno je i da su dvojica počinilaca sa mjesta događaja pobjegla u crnom Audiju.