Izvještaj MUP-a KS
0

Uhapšeni napadači na maloljetnika

FENA
Policijski službenici Treće Policijske uprave 1. maja su u 01,30 sati pronašli i lišili slobode H.E. rođen 1987. godine i H.J. rođen 1986. godine, obojica iz Sarajeva, zbog osnova sumnje da su 30. aprila oko 21,45 sati, u ul. Ahmeta Muradbegovića bb, općina Centar, uz upotrebu noža, izvršili razbojništvo u pokušaju nad malodobnim K. S. iz Sarajeva.

K. S. je zadobio vidne povrede nastale, u predjelu desne nadkoljenice. H.E. i H.J. su predati u Odsjek za privremeno zadržavanje osoba lišenih slobode, stoji u izvještaju Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Jučer oko 20,30 sati u ul. Binježevo bb, općina Hadžići u prodavnici STR "KAN' vlasništvo H. K. iz Hadžića, dvije NN osobe, uz upotrebu fizičke sile, izvršile su razbojništva nad uposlenicom. Otuđen je manji iznos novca, dok je uposlenica zadobila vidne povrede, pa joj je u CUM KC Koševo ukazana Ijekarska pomoć gdje je i zadržana na bolničkom liječenju.

U saopćenju MUP-a KS se dalje navodi da je jučer oko 01,55 sati u ulici Pastrma broj 3, općina Stari Grad, došlo je do izbijanja požara na kući vlasništvo A. S. iz Sarajeva, nakon čega se požar proširio na susjednu kuću koja se nalazi u neposrednoj blizini. Ekipa Vatrogasne brigade požar je lokalizovala u 4.40 sati. Osim materijalne štete povrijeđenih nije bilo. Najvjerovatniji uzrok požara je kvar na električnim instalacijama.

Također, službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo, preduzimajući redovne mjere kontrole saobraćaja, podnijeli sedam zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka, uručili 405 prekršajnih naloga, a za lakše prekršaje upozorili 89 vozača. Iz saobraćaja je isključeno 14 vozača zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola, dvije osobe bez položenog vozačkog ispita. Tri vozila su vožena neregistrovana.