Brojna krivična djela
0

Uhapšeni iz akcije "Parma" prijavljen Tužilaštvu u Banjoj Luci

Dž. P.
Policijska uprava Banja Luka dostavila je izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banja Luka protiv Gorana Rosa (48) uhapšenog u akciji "Parma", potvrdila je za Klix.ba portparol Policijske uprave Banja Lula Danijela Mučibabić.

Roso se sumnjiči da je počinio krivična djela razbojništvo, lažno predstavljanje, falsifikovanje isprave, navođenje na ovjeru neistinitog sadržaja, prevara i druga krivična djela, počinjena na štetu G.V., Ž.N., Ž.B. i Ž.D.B. iz Banja Luke.

Nakon što ga je ispitao postupajući tužilac, Roso je pušten da se brani sa slobode. "S obzirom da nisu ispunjeni zakonski razlozi za određivanje mjere pritvora, osumnjičeno lice je pušteno i u nastavku krivičnog postupka braniće se sa slobode", pojasnili su iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.

U policijskoj akciji “Parma", osim Gorana Rosa zbog prevare i falsifikovanja dokumentacije pri prodaji stana i automobile, uhapšeni su i Martina R., te Dušan Š. i Milorad V, ali su sve troje pušteni na slobodu.

Oni su bili uhapšeni zbog sumnje da su u Banja Luci prometovali stan, bez vlasnika stana, te su isti na osnovu falsifikovane dokumentacije ponovo prodali, kao i da su prometovali tri vozila bez saglasnosti vlasnika s falsifikovanim dokumetima i ugovorima, te na taj način pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 250.000KM.