Crna hronika
0

Uhapšene tri osobe zbog poslova s drogom

FENA
Ministarstvo unutarnjih poslova Kantona Sarajevo zabilježilo je jučer slučaj hapšenja u vezi s proizvodnjom i prometom opojnih droga; dva slučaja lažne dojave o postavljenim bombama i nekoliko slučajeva krađe i razbojništva.

Službenici policije Odjeljenja za narkomaniju Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo uhapsili su u četvrtak Š.E., rođen 1981. u Zenici, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija, zatim S.E., rođen 1980. u Sarajevu gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, kao i F.M., rođen 1983. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela iz člana 238. stav 2. KZ F BiH i člana 3. stav 3. Zakona o izmjenama i dopunama ZONDINOIM-a Kantona Sarajevo.

Postoje osnovi sumnje da su isti u proteklom periodu od još neidentificiranih osoba nabavljali neutvrđene količine opojnih droga "speed", "ecstasy" i "marihuana" te čuvali i prenosili na mjesta preprodaje opojnih droga.

Pretresom je kod Š.E. pronađeno i oduzeto 84 tablete "esctasyja", oko 20 grama "speeda", paketić "marihuane" i izvjesna količina novca koja potječe od preprodaje opojne droge.

Pretresima porodičnih kuća navedenih osoba pronađeno je i oduzeto oko 394 grama "speeda", okvir za AP-puškomitraljez sa 27 metaka cal. 7,62 mm, trofazno električno brojilo, pribor za prepakivanje opojnih droga i oko 30 grama "marihuane" pripremeljene za daljnju preprodaju.

Prilikom pretresa kod F.M. je pronađen i oduzet pištolj sa 17 metaka cal. 9 mm, za koji on ne posjeduje odobrenje nadležnog organa.