Crna hronika
0

Uhapšene tri osobe zbog krađe, nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari

FENA
Službenici policije IV PU su 29. maja u 10.50 sati lišili slobode Dž.S., rođen 1970. u Rogatici, P.H., rođen 1986. u Sarajevu i M.N., rođen 1987. u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo krađe, nasilničkog ponašanja i oštećenja tuđe stvari.

Oni su navedenog dana oko 07.30 sati izvršili krađu u UO Fast food "Zijo" u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, i ukrali izvjesnu sumu novca, mobilni telefon te određenu količinu pića. Iste osobe su istog dana oko 10.00 sati u UO vlasništvo R.N., u ulici Kurta Šorka, općina Ilidža, izvršili nasilničko ponašanje nad radnicom, a potom polupali inventar.

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a uviđaj su obavili službenici policije MUP-a Kantona Sarajevo. Dž.S., P.H. i M.N. su predati u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a KS-a. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenih krivičnih djela.

U ulici Sulejmana ef. Musića, općina Novi Grad Sarajevo, 29. maja u 11.45 sati službenici policije su u izvršenju krivičnog djela provalne krađe u podrumske prostorije zatekli i lišili slobode B.S., rođen 1983. u Rogatici, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da je za tom osobom Općinski sud u Sarajevu izdao naredbu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo prevare. Navedenog dana u 14.35 sati B.S. je predat u nadležnost službenicima sudske policije Kantona Sarajevo.

U ulici Tekija, općina Centar Sarajevo, 29. maja oko 12.30 sati nepoznata osoba je izvršila krivično djelo razbojništva nad K.N. iz Sarajeva. Tom prilikom od K.N. ukrala tašnu s novcem, mobilnim telefonom i ličnim dokumentima, nanijevši joj povrede, a zatim se udaljila u nepoznatom pravcu.

Povrijeđenoj je ljekarska pomoć ukazana u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, gdje su ljekari konstatirali lakše tjelesne povrede. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a službenici policije rade na rasvjetljavanju navednog krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Na parkingu u ulici Ibrahima Ljubovića, općina Ilidža, 29. maja oko 22.55 sati nepoznata osoba je aktivirala eksplozivne naprave ispod vozila "ford eskort", vlasništvo H.I. iz Sarajeva. Nije bilo povrijeđenih osoba, dok je na vozilu nastupila materijalna šteta.

Također je došlo do oštećenja na vozilima "golf A3" i "golf A2", koja su bila parkirana u neposrednoj blizini. O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu. Uviđaj su obavili službenici policije MUP-a KS-a koji nastavljaju rad na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se 18 saobraćajnih nesreća, od toga 18 s materijalnom štetom i jedna s nastradalim osobama kojom prilikom je jedna osoba lakše povrijeđena. Zbog upravljanja vozilom pod djejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno osam vozača, dvije osobe zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i dva vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.