Imaju 23 i 43 godine
1

Uhapšene lažne maserke iz Krajine, prevarantice dvije hrvatske državljanke

Piše: M. Ć.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Dvije žene za koje se pretpostavlja da su u proteklom periodu počinile nekoliko krađa nudeći lažne usluge medicinske masaže na području Bosanske krajine, identifikovane su i lišene slobode, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u USK.

Kako nam je kazala Snežana Galić, glasnogovornica MUP-a USK, slobode su lišene osobe inicijala Lj. R. (1974.) i M. Đ. (1994.), obje državljanke Republike Hrvatske. Nad njima je zavedena kriminalistička obrada, a nadležnom Tužilaštvu USK bit će podnesen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima prevare i krađe.

Kako saznajemo, radi se 43-godišnjoj Ljiljani Radelić i 23-godišnjoj Matei Đurđević.

Njih dvije su na području Grada Bihaća i općine Bosanski Petrovac počinile više krivičnih djela u kojima su oštetile osobe starije životne dobi, otuđujući im zlatni nakit ili novac.

Tako su 29. oktobra u Bosanskom Petrovcu iz stana M. P. (1928.) i M. L. (1931.) otuđile novac u iznosu od 1.000 KM, nudeći im prije toga uslugu medicinske masaže. Devetog novembra Bišćanki R. M. (1940.) na skoro isti način otuđile su zlatni nakit u vrijednosti 1.350 KM, dok su prije dva dana u Bihaću opljačkale i M. B., odnijevši joj nakit u vrijednosti 500 KM.

"Krivično djelo izvršeno je na način da su dvije nepoznate ženske osobe dolazile na vrata oštećenih, lažno se predstavljajući kao uposlenice firme Dormeo, nudeći usluge prezentacije i prodaje masažera. Nakon što bi im oštećene omogućile ulazak u stan, rekle bi im da skinu i odlože sav zlatni nakit iz razloga što negativno utječe na djelovanje masaže te iskoristivši nepažnju otuđile zlatni nakit ili novac", objasnila je Galić.

Ona je dodala da su osumnjičene lišene slobode u Bihaću, da su priznale krivična djela koja im se stavljaju na teret te da su kod njih pronađeni sporni masažeri. Nakon toga, puštene su na slobodu jer nije bilo zakonske osnove za daljnje zadržavanje.

Za sada nije poznato da li postoji još oštećenih osoba, jer policiji nije ništa prijavljivano, no iz MUP-a su istakli da ni to nije isključeno.