Akcija "Kodžaga"
0

Uhapšene još tri osobe

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
U okviru akcije "Kodžaga" u protekla dva dana uhapšene su još tri osobe za kojima je raspisana potjernica u vezi sa izvršenjem više krivičnih djela, saopšteno je iz Policije Brčko distrikta.

U saopštenju se navodi da je u Čeliću uhapšena dvadesetsedmogodišnja žena J. A., u Brčkom je uhapšen šezdesetogodišnji M. Đ., a u Trebinju dvadesetosmogodišnji S. S.

Srna nezvanično saznaje da su uhapšeni Adisa Jašarević iz Gradačca, Miro Đaković iz Broda i Safet Salimanović iz Tuzle.

Hapšenje su izvršili pripadnici policije iz Brčkog, Čelića i Trebinja, koji su osumnjičene predali Tužilaštvu BiH na dalje procesuiranje, jer se dovode u vezu sa krivičnim djelima organizovanog kriminala, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te neovlaštenog prometa oružja i vojne opreme.

U saopštenju se dodaje da se nastavljaju aktivnosti na pronalasku preostalih deset lica  za kojima je nedavno raspisana potjernica.

U policijskoj akciji usmjerenoj na suzbijanje organizovanog kriminala i proizvodnje i trgovine drogom i oružjem pod nazivom ''Kodžaga'', započetoj 20. maja, do sada je uhapšeno 60 lica i pretreseno više od 100 lokacija na području BiH.

Uhapšene su i vođe najmanje dvije kriminalne grupe, dva policijska službenika, a sumnja se da među još deset osoba koje su u bjekstvu ima i stranih državljana.
Uhapšenima se stavlja na teret promet ukupno 6,5 kilograma heroina i 180 kilograma marihuane, 2 400 tableta ekstazija, 618 grama kokaina, više od 1 500 grama anfetamina, te 139 sjemenki indijske konoplje, a terete se i za trgovinu oružjem.

Akcija je istovremeno provedena u Brčkom, Doboju, Bijeljini, Banjoj Luci, Prnjavoru, Odžaku i Čeliću, po nalogu Tužilaštva BiH.  

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor za 12 osoba koja se terete za trgovinu drogom i neovlašteni promet vojnim oružjem i vojnom opremom.

Pritvor je određen Zoranu Mijatoviću, Rifatu Šaćiroviću, Radoslavu Živanoviću, Savi Simiću, Aleksandru Maksimoviću, Miroslavu Mićanoviću, Draganu Šarčeviću, Goranu Daniloviću, Željku Sekuliću, Zoranu Bajunoviću, Tihomiru Špeharu i Ranku Obradoviću.