Naselje Reljevo
352

Uhapšena vozačica Peugeota nakon jučerašnje teške nesreće kod Sarajeva

S. H.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Nakon jučerašnje teške saobraćajne nesreće u naselju Reljevo kod Sarajeva u kojoj je poginuo vozač Golfa 2 Z.H. (59), policij aje sinoć u 19 sati uhapsila vozačicu Peugeota A. V. (43) koja je učestvovala u ovoj saobraćajnoj nesreći.
Ona je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo "Teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja", i predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Vozačica A.V. je zadobila lakše tjelesne povrede konstatovane u UKC u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi, od zadobijenih povreda, na licu mjesta je smrtno stradao vozač Z.H., rođen u Rogatici, a smrt je konstatovao ljekar Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke. Tijelo preminulog Z.H. je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će po naredbi tužioca biti obavljena obdukcija.