MUP KS
0

Uhapšena trojica dilera i zaplijenjeno 3 kg heroina

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo - Sektor krim-policije i Odjeljenja za borbu protiv zlupotrebe opojnih droga sinoć su u akciji provedenoj na području općina Novo Sarajevo i Ilidža zaplijenili tri kilograma heroina pripremljenog za uličnu prodaju, a čija se tržišna vrijednost oko 100.000 eura.

Spomenuta količina narkotika pronađena je nakon pretresa izvršenog u stanovima u ulici Grbavička br. 90 i br. 97, te stambenog objekta u ulici Nike Kolumbića br. 1.

Tokom akcije slobode su lišeni Sulejman Hamidović (1968.) i Samir Juković (1967.), obojica iz Novog Pazara (Republika Srbija), za kojima je raspisana "crvena" Interpolova potjernica, te državljanin Makedonije Musib Alilović (1965.) iz Prilepa.

Kako je danas na pres-konferenciji u Sarajevu saopćio načelnik Sektora kriminalističke policije MUP-a KS Predrag Kurteš, akcija na suzbijanju ilegalnog prometa narkoticima rezultat je saradnje s Obavještajno-sigurnosnom agencijom (OSA-om), odnosno širih aktivnosti na presjecanju kanala droge koja iz Srbije "dolazi" na prostore Bosne i Hercegovine i KS-a.

Po njegovim riječima, tokom spomenutog pretresa oduzeto više krivotvorenih isprava (lične karte, pasošii...), te putničko vozilo marke "mercedes" njemačkih registarskih oznaka.

O hapšenju spomenute trojke,koja je ilegalno boravila na teritoriji BiH, obavješteno je Ministarstvo sigurnosti BiH, odnosno nadležna služba za strance.

Pripadnici MUP-a KS nastavljaju potragu za još nekoliko aktera spomenutog događaja.

Rukovodstvo Uprave policije KS-a odlučno je u nastojanju da istraje na suzbijanju ilegalnog prometa narkoticima, što je u samom vrhu prioriteta ukupnog angažmana pripadnika MUP-a, a radi jačanja osobne i opće sigurnosti, poručuju iz ovog ministarstva.