Policija još utvrđuje motive
0

Uhapšena i treća osoba zbog pucnjave na Skenderiji

Piše: N. J.
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Sarajevska policija uhapsila je u petak i treću osobu zbog pucnjave iz automatskog oružja koja se u četvrtak u 16.35 odigrala na platou KSC Skenderija, pri čemu je teško povrijeđen policajac Mustafa Omerović (45). Slobode je na teritoriji općine Stari Grad lišen Haris Zuko (1990).

Prema informacijama iz izvora bliskih policiji, radilo se o sukobu dvije suprotstavljene grupe, a policajac Omerović ispao je "kolateralna šteta". Iz automata je pucao Hari Neradin (1989) koji se odmah potom dao u bijeg, ali su ga policajci sustigli, razoružali i uhapsili nekoliko stotina metara dalje. On je osumnjičen za pokušaj ubistva.

Na asfaltnoj površini ulice Hiseta, gdje je uhapšen Neradin, uviđajna ekipa je zatekla jednu kapuljaču sive boje na kojoj se nalazila automatska puška, cal. 7,62 mm i magacin za municiju sa ukupno 38 metaka istog kalibra. U pucnjavi na Skenderiji oštećena su i četiri automobila, kao i trolejbus GRAS-a, koji je prolazio ulicom Terezija.

Policija je u četvrtak uhapsila i 26-godišnjeg Nedžada Radmilovića iz Sarajeva koji je bio u društvu sa Neradinom i pomagao mu. Policajci nastavljaju raditi na rasvjetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti ovog krivičnog djela, kao i na utvrđivanju motiva koji su doveli do pucnjave.