Crna hronika
0

Uhapšena dvojica Zeničana i Mostaraca osumnjičenih za organizovanu krađu vozila

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona saopćilo je da su službnici PU Zenica zbog krivičnih djela krađe i pokušaja krađe vozila na području općine Zenica, slobode lišili S.A. rođenog 1984. i S.S. rođenog 1976., oba iz Zenice.

Dvojka je lišena slobode nakon što je 23. januara u 01.40 sati policija obaviještena da dvojica nepoznatih muškaraca u ulici Ćire Truhelke kradu vozilo "passat".

«Postupajući po prijavi izvršena je blokada šireg područja i u mjestu Kopilo, zaustavljeno je vozilo kojim je upravljao S.A., a s kojim se u vozilu nalazio i S.S.. Osobe su lišene slobode, a za vozilo je utvrđeno da je prethodno otuđeno s parkinga u ulici Ćire Truhelke broj 10-c i da pripada Z.T. iz Zenice. Kriminalističkom obradom nad ovim osobama, službenici Kriminalističke policije PU Zenica došli su do saznanja da se oni mogu dovesti u vezu i s krađama i pokušajima krađa nekoliko drugih vozila na području Zenice i da su navedena krivična djela vršili u saradnji sa S.S. rođenim 1961. i još jednom za sada neidentifikovanom osobom - oba iz Mostara», saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Kantonalnom tužilaštvu Zenica dostavljen je izvještaj protiv A.S i S.S. iz Zenice koji se sumnjiče za izvršenje sedam krivičnih djela: dvije krađe i pet pokušaja krađe vozila na području Zenice.

«Ukradeno vozilo "pasat" vraćeno je vlasniku Z.T. iz Zenice, a pretresom kuće S.S. iz Mostara pronađeni su materijalni dokazi za krađu još jednog vozila. S.A. i S.S. iz Zenice, kao i S.S. iz Mostara određena je mjera pritvora. U toku su aktivnosti na identifikaciji i pronalasku četvrte osobe koja se sumnjiči da je kao član organizirane grupe učestvovala u izvršenju ovih krivičnih djela. Ova kriminalistička obrada dodatno potvrđuje operativna saznanja službenika MUP-a ZDK-a da veliki broj otuđenih vozila s ovog područja završava na području Hercegovine, gdje se na vozilima vrši prekucavanje brojeva šasije i motora ili se sijeku, rastavljaju u dijelove i prodaju», saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.