Prijetili nožem
39

Uhapšena dvojica razbojnika na Ilidži: Ukrali novac i čokoladice iz Mercatora

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Tridesettrogodišnji B.M. i dvadesetsedmogodišnji A.A. iz Sarajeva, uhapšeni su jučer u poslijepodnevnim satima nakon što su opljačkali poslovnicu Mercatora u ulici Bosanskih gazija na Ilidži.

Kako je saopćeno iz MUP-a KS, razbojnici su prijeteći nožem otuđili određenu sumu novca i čokoladice, te pobjegli u nepoznatom pravcu. Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela službenici Pete policijske uprave su pronašli muškarce u ulici Gazi Hasan Paše, općina Ilidža i uhapsili ih.

"Prilikom pretresa kod njih je pronađen i oduzet otuđeni novac i prehrambeni artikli. O prednjem je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a B.M. i A.A. su predati u Jedinicu za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo", saopćeno je iz MUP-a KS.

Tokom jučerašnjeg dana opljačkana je i prodavnica Klasa u ulici Porodice Foht, općina Centar Sarajevo. Nepoznata osoba je prijeteći nožem otuđila određenu sumu novca i pobjegla. Policijski službenici rade na identifikaciji i pronalasku razbojnika.