Crna hronika
66

Uhapšena 28-godišnjakinja iz Cazina koja je pregazila ženu nakon saobraćajne nesreće

Piše: M. Ć.
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policijski službenici MUP-a USK uhapsili su žensku osobu inicijala J. S. koju se tereti da je prije dva dana, nakon manje saobraćajne nesreće, pregazila 55-godišnju Kiru Schuster rođ. Durmić iz cazinskog naselja Krivaja, nakon čega je pobjegla s mjesta nesreće.

Prema službenim podacima MUP-a USK, nesreća je prijavljena u subotu 26. novembra u 06:40 sati.

"Prijavljeno je da je na lokalnom putu u mjestu Krivaja u općini Cazin došlo do saobraćajne nesreće u kojoj su učestvovali jedno nepoznato vozilo kojim je upravljala nepoznata osoba koja je nakon saobraćajne nezgode vozilom napustila mjesto nesreće i vozilo marke Fiat Punto njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljala S. K. (1961.), kći Huseina iz Cazina, nastanjena u mjestu Krivaja, koja je zadobila povrede", kazao je za naš portal Bahrudin Dželalagić, glasnogovornik MUP-a USK.

Na mjesto događaja je upućena patrola policije koja je zatekla Kiru Schuster, mještanku ove mjesne zajednice koja je živjela i radila u Njemačkoj, koja je imala vidne povrede.

"S. K. je nakon saobraćajne nezgode izašla iz svog vozila kako bi fotografisala mjesto nesreće, nakon čega je nepoznata ženska osoba nepoznatim vozilom crvene boje u jednom momentu naglo krenula vozilom i udarila Kiru, a potom se udaljila u nepoznatom pravcu", pojasnio je Dželalagić.

Na mjesto nesreće je upućeno medicinsko osoblje Doma zdravlja Cazin, koje je, nakon ukazivanja liječničke pomoći, stradalu Schuster prevezlo u Kantonalnu bolnicu "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, nakon čega je ona podlegla zadobijenim povredama.

Istog dana, nakon poduzetih operativnih radnji policijskih službenika Policijske stanice Cazin, identifikovana je i pronađena nepoznata vozačica.

"Radi se o osobi inicijala J. S. (1988.) kći Mumina, nastanjena u mjestu Donja Koprivna u općini Cazin, koja je lišena slobode, te je nad njom zavedena kriminalistička obrada. Također je pronađeno i privremeno izuzeto vozilo marke VW Golf, bosanskohercegovačkih registarskih oznaka, kojim je J. S. upravljala, a na kojem su bila vidljiva oštećenja te će isto biti predmet vještačenja", istakao je Dželalagić.

Kako neslužbeno saznajemo, radi se o 28-godišnjoj Selmi Jonuzović iz mjesta Donja Koprivna u Cazinu.

O događaju je upoznat tužilac Kantonalnog tužilaštva u Bihaću, po čijem su nalogu istražitelji Odjela kriminalističke policije Policijske stanice Cazin izvršili uviđajne radnje.

Nakon kriminalističke istrage, protiv osobe J. S. Kantonalnom tužilaštvu u Bihaću bit će podnesen izvještaj o počinjenom teškom krivičnom djelu protiv ugrožavanja javnog prometa i neukazivanju pomoći povrijeđenoj osobi u saobraćajnoj nezgodi.

Dženaza Kiri Schuster rođ. Durmić bit će klanjana danas u 14:00 sati na porodičnom mezarju Donji Lulići u cazinskoj MZ Krivaja.