Trebinje
0

Uhapšen zbog posjedovanja skoro 15 kg skanka

SRNA
Trebinje
Trebinje
Pripadnici Centra javne bezbjednosti (CJB) Trebinje lišili su slobode 23-godišnjeg R.K. iz Trebinja zbog postojanja osnova sumnje da je iz vozila marke "golf 4" izbacio 15 pakovanja marihuane-skanka, ukupne težine 14.810 grama, čija je tržišna vrijednost oko 40.000 KM, potvrdio je načelnik Centra Goran Zubac.

On je rekao novinarima da su pripadnici Policijske stanice Ljubinje izbačenu marihuanu pronašli juče, nedaleko od raskrsnice za selo Bančići.

"Kriminalističkom obradom utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni izvršio krivična djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga i napada na službeno lice u vršenju službene dužnosti", istakao je Zubac i dodao da će nakon dokumentovanja ovih krivičnih djela izvještaj protiv osumnjičenog biti predat Okružnom tužilaštvu u Trebinju. 

Zubac je napomenu da je, osim R. K., slobode bio lišen i 36-godišnji V. A. iz Trebinja, koji se vozilom marke "fiat bravo" kretao ispred "golfa 4", ali je on nakon saslušanja pušten na slobodu.

Srna nezvanično saznaje da je osumnjičeno lice Ranko Koprivica, dok je Vladimir Antović pušten na slobodu.

Načelnik CJB Trebinje podsjetio je da su pripadnici ovog centra u posljednja četiri mjeseca, dokumentovali 12 izvještaja o počinjenom krivičnom djelu kojima je obuhvaćeno 14 lica, zbog počinjenih krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih sredstava.

U tom periodu pronađeno je i oduzeto 52 kilograma i 486,15 grama opojne droge marihuane - skank, 542,50 grama heroina i 68,461 grama spida.