Nakon sinoćnje pucnjave
0

Uhapšen Vehid Fejzić

FENA
Policija Tuzlanskog kantona je nakon niza preduzetih mjera i radnji u cilju rasvjetljavanja događaja i pronalaska izvršilaca sinoćnje pucnjave ispred Doma mladih u Tuzli i ranjavanja Ivice Kantora, uhapsila dvije osobe inicijala E.S. i V.F., za koje postoje osnovi sumnje da se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem ovog krivičnog djela. Jedan od uhapšenih je Vehid Fejzić koji je i pucao u Ivicu Kantora.

Trenutno je u toku prikupljanje materijalnih dokaza, koji će biti neophodni za uspješno vođenje postupka.

Tuzlaci su ogorčeni jer je pucnjava u ovom gradu postala uobičajena svakog vikenda.

Nedavno je održana i vanredna sjednica Općinskog vijeća na kojoj je zatražen veći angažman policije kako bi se nasilje u Tuzli zaustavilo. Jedan od inicijatora vanredne sjednice OV Tuzla Mirnes Ajanović, vijećik Bosanske stranke u vijeću i danas je ponovio zahtjev da na ulicama Tuzle tokom vikenda budu angažovane specijalne jedinice policije MUP-a Tuzlanskog kantona.

Sinoć oko 23.15 sati ispred Doma mladih Tuzla došlo je do pucnjave koja je rezultirala ranjavanjem Ivice Kantora. On je zadobio teže višestruke tjelesne povrede u vidu više prostrelnih rana tako da se ljekari bore za njegov život u UKC-u Tuzla.