Crna hronika
0

Uhapšen V.E. zbog više teških krađi

FENA
Službenici Prve policijske uprave u nedjelju oko 00.45 sati lišili su slobode V.E., rođen 1982. u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio više krivičnih djela iz člana teške krađe.

Priznao je da je u proteklom periodu izvršio pet krivičnih djela teških krađa u kuće i stanove, kao i putnička motorna vozila iz kojih je otuđivao razne predmete, koje je potom prodavao na pijacama.

Daljom kriminalističkom obradom je utvrđeno da je V.E. u tri navrata izvršio otuđenje bakrenih i mesinganih ploča, vazni i fenjera sa groblja ''Sveti Josip'' i ''Lav''.

Službenici Četvrte policijske uprave u nedjelju oko 10.30 sati lišili su slobode B.M., rođen 1972. u Lukavcu, nastanjen u Sarajevu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo teške krađe. Obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a istog dana u 11.50 sati, B.M. je predat na nadležnost službenicima policije PS Konjic.

U protekla 24 sata na području Kantona Sarajevo dogodilo se ukupno 15 saobraćajnih nezgoda, od toga 12 sa materijalnom štetom i tri sa nastradalim osobama kada su tri osobe lakše povrijeđene.

Zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 11 vozača, deset zbog upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita i devet vozila zbog isteka važnosti saobraćajne dozvole.